woensdag 11 juni 2014

Dag 9 - Walt Disney Animal Kingdom

Dag 9, dinsdag 10 juni. We werden wakker van de wekker die om 7 uur stond. Meteen de douche in gesprongen en nadat we beiden gedoucht waren zijn we lekker gaan ontbijten aan het zwembad. Rond 8 uur reden we weg bij de villa, op weg naar Walt Disney Animal Kingdom.


Eenmaal aangekomen zijn we door de tassencontrole gegaan en direct het park op richting Kilimanjaro Safaris gelopen. Hier hadden we een FastPass+ voor. Je stapt achterin een grote wagen met allemaal zitjes en gaat door Afrika heen en ziet allemaal dieren. De gids verteld wat over de dieren en wijst aan waar je ze kan spotten. Soms zitten we heel dicht bij de dieren! We proberen wat dichter bij een Olifant te komen, rond een heuvel... helaas de weg geblokkeerd we mogen er met de wagen niet in. Toen nam de gids een route die ze nog nooit had genomen. (wel gek dat er een stoplicht in de bosjes stond die op groen sprong ;)) We reden over een brug heen die meteen half begon in te storten. We hebben het maar niet gehaald! Pfiew! Je hebt echt het gevoel alsof je door Afrika heen rijd. Je rijd zelfs door water! Na een paar korte stops zit de rit er helaas alweer op. De foto's zijn vanuit een rijdende wagen gemaakt. Dus sommigen zijn helaas niet helemaal gelukt.











Vanuit de Safari zijn we direct naar Pangani Forest Exploration Trail gelopen. Deze hebben we gedaan. Een trail langs een aantal dieren verblijven waar we het een en ander hebben gezien. Het was helaas al vroeg warm dus veel activiteit was er niet. En de dieren wilden helaas niet echt op de foto. Sommigen weer wel en die keken ook mooi in of langs de lens! In een groot aquarium met heel veel vissen lag precies in het midden onder water een Nijlpaard. Die bleef daar liggen. Ik wachtte netjes op mijn beurt tot dat alle mensen weg waren en toen heb ik een foto van de Nijlpaard gemaakt die onder water lag. Opeens ging hij naar boven en kwam met zijn kop boven water uit. Heel snel heb ik er een foto van gemaakt want hij ging direct weer onder water. Gelukt! Erg gaaf! Hierna zijn we via de uitgang naar de Wildlife Express Train gegaan en hebben hier een rondje mee gemaakt. Onderweg kwamen we Knabbel en Babbel ook nog tegen.







Inmiddels was het alweer 35 graden geworden. Dus zijn we naar Kali River Rapids gegaan. Een wild water baan met ronde bootjes. We konden onze tas in het midden van het bootje onder een plastic zeil doen en moesten onszelf vast maken met een riem. Nog nooit mee gemaakt dus dat moet wel wild worden. We kwamen het station uit en kregen direct al een flinke straal water over onze rug heen. Heerlijk die verkoeling. De baan ging echt snel en er klotste her en der wat water het bootje in. Tot we opeens een afgrond zagen aankomen, de boot ging heel hard en vrij stijl naar beneden! FLATS! De 2 mensen naast mij kregen de volle laag, maarja die zaten naast me dus ook ik was helemaal doorweekt! Rowan was ook wel nat maar niet zo erg als mij. Soppend in mijn schoenen ging ik de attractie weer uit. Wel lekker die verkoeling! Met 10 minuten waren mijn schoenen alweer droog en met een klein uurtje waren alle kleren alweer droog! Vanuit deze attractie zijn we naar Expedition Everest - Legend Of The Forbidden Mountain gegaan. Een achtbaan door een berg heen. In de berg ga je zelfs een stuk achteruit! Wat een leuke baan is dit zeg!

Vervolgens zijn we naar It's Tough To Be A Bug! gegaan. Een 4D film met de cast van A Bug's Life. Er zaten in de film weer leuke effecten verwerkt! Met weer een ervaring rijker zijn we naar Festival Of The Lion King gegaan. Een kleine musical met Timon en Pumba in de hoofdrol. Wat een show is dit zeg! Enorm mooie licht standen. Super goed geluid, mooie muziek, goede live zangers en zangeressen mooie pakken en dans! We hebben flink genoten van deze mooie show! Die wil ik nog wel een keer doen van de week maar dan vooraan! Een echte aanrader als je in Orlando bent! Hierna naar Finding Nimo - The Musical geweest. Mooie show maar niet zo geweldig als The Lion King. Tijdens Finding Nemo zaten we gelukkig droog want buiten regende het hard met flinke onweers klappen.




Daarna nog Primeval Whirl gedaan en Dinosaur. Ook een hele leuke en mooie attractie! Toen nog 1 keer Expedition Everest gedaan via de Singel Riders line en toen naar de uitgang van het park gelopen want er kwam weer een enorm donkere lucht aan. Eenmaal aangekomen bij de auto op de TomTom de dichts bij zijnde Golden Corral opgezocht en hier lekker wezen eten. Ook weer een vreetschuur maar heel erg lekker en onbeperkt eten en drinken! Voor nog geen 15 dollar p.p.! Ook weer tijdens het eten hoosde het enorm buiten met weer veel onweer. Toen we uitgegeten waren regende het niet zo hard meer en zijn we de auto in gesprongen en naar de villa gaan rijden. Onderweg nog veel regen gehad en veel flitsen gezien. Pas rond half 9 is het opgehouden met regenen. Het is wel lekker afgekoeld nu buiten. Vanaf morgen tot en met zaterdag hebben we niet echt een planning. Dit zal voornamelijk bestaan uit rustdagen, zwemmen, zwemmen in een Disney park, Downtown Disney en een middagje varen. We zien wel wat er gaat gebeuren!


7 opmerkingen:

  1. Wat hebben jullie een heerlijke vakantie!Ik mis alleen wat foto's met jullie zelf er op!Blijven jullie niet plakken of zo??Dan ziet het er in ieder geval uit,of jullie er zelf geweest zijn!Of zijn jullie met het Amerikaanse eten tonnetje-rond geworden???Haha.Gaan jullie toevallig ook nog naar Blizzard Beach?Als je van hoog en steil houdt,zit daar een leuke attractie voor jullie.......Ik wens jullie weer veel lol toe de komende dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die komen vast misschien nog wel een keertje ;) Blizzard Beach stond voor morgen op het programma maar hebben we verschoven naar zaterdag. Dankjewel!

      Verwijderen
  2. Weer een leuke dag! Animal Kingdom blijft toch wel mijn favoriete Disneypark :)

    Overigens, gaan jullie ook nog naar Islands of Adventure van Universal? Daar staan twee waterattracties waar jullie beide gewoon geen cm stof droog houden van je kleding ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hans en Jeannette11 juni 2014 om 22:10

    Weer een leuke vakantiedag en wat een schitterende foto's!! Benieuwd wat jullie de komende dagen zonder vaste planning gaan doen. En bedankt voor de kaarten, vooral die voor Vaderdag was erg leuk en onverwacht :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan! :D We gaan zien wat het wordt. We verschuiven de boel al flink :)

      Verwijderen
  4. Wat een mooi park zijn wij nog niet geweest!!
    En mooie foto's ook.
    Heerlijk zon wateratractie waar je lekker nat word met dat weer.
    Geniet nog lekker

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties