woensdag 4 juni 2014

Dag 2 - Rustdag

3 juni. Gisteravond tegen 10 uur naar bed gegaan. We hoorden van iedereen dat je heel vroeg wakker zou worden i.v.m. de tijd van Nederland. Gek genoeg hadden wij hier de eerste nacht totaal geen last van. We hebben heerlijk geslapen en ik heb onafgebroken doorgeslapen tot kwart over 7. Wel was ik klaar wakker dus ben er meteen maar uit gegaan. Ik ben de blog gaan schrijven voor dag 1 en heb in en rond de villa foto's gemaakt. Toen ik daarmee klaar was was het alweer kwart voor 9. Ik heb toen een ontbijt klaar gemaakt: gebakken ei met spek en brood met beleg. Om 9 uur Rowan uit bed geschopt en samen heerlijk ontbeten aan het zwembad. Na het ontbijt een morning swim gedaan en daarna een douche genomen.

 Onze villa


 Uitzicht vanaf ons terras






Net na 11 uur reden we weg. Tot 12 uur hebben we een blauwe lucht met zon gehad, hierna trok het dicht maar bleef het wel droog. Het was ongeveer 30 graden. We gingen naar de Walmart om nog wat boodschappen te halen die we gisteren vergeten waren. Toen we klaar waren zijn we naar Celebrations gereden. Een prachtig dorp dat door Walt Disney is gemaakt. Wat ziet het er daar mooi en netjes uit zeg! Hier hebben we ons een poos vermaakt met een rondwandeling en zijn we uiteindelijk op het terras van Starbucks geëindigd. Ik zat lekker aan een Frappuccino en Rowan aan een smoothie. Daarna zijn we weg gegaan en nog even gestopt bij een nabijgelegen brandweerkazerne. Normaal zie je deze wagens alleen in films en series, nu in het echt, wauw wat een wagens!



 Een nieuwsgierige hagedis

 Een koffie café


 Een vogel geniet van zijn uitzicht

 En wast zichzelf...

 De Starbucks

 De brandweer kazerne


Daarna even langs gegaan bij de Dollar Tree en nog een souvenir shop. Hier 2 Orlando vesten gekocht die in de discount waren. Inmiddels was het alweer kwart over 5 en besloten we terug te gaan naar de villa. Onderweg bespraken we wat we gingen eten. We waren het er al snel over eens: uit eten! Nadat we de boodschappen hadden opgeruimd en uitgezocht hadden bij welk restaurant we wilden eten zijn we weer gaan rijden. Wat rijden hier de wegen heerlijk zeg! We hadden besloten om bij Wood Grill te gaan eten. Dit was een aanrader van Henk en Rianne. Wood Grill is een buffet restaurant nouja... eigenlijk meer een vreetschuur. Nadat we hadden betaald voor het buffet en een glas drinken werden we naar een tafel begeleid. We namen plaats en binnen een paar seconden stond er een waiter aan onze tafel. De beste man begon met een geknepen en enorm hoog piep stemmetje tegen ons te praten. Rowan schoot meteen in de lach maar ik bleef serieus tegen hem praten want ja, sommige mensen hebben een hoge stem... Hij vertelde ons waar we alles konden halen en hoe het werkt en opeens zei hij met een normale stem: ik kan ook normaal praten hoor! En ging toen vrolijk verder met zijn verhaal. Hier hebben we smakelijk om gelachen en later zagen we dat hij dit bij iedereen deed. Mensen kijken elkaar aan en proberen hun lachen in te houden. Totdat hij normaal gaat praten en dan ligt iedereen in een deuk. Wat een humor hebben ze hier zeg. Dit maak je in Nederland nooit mee! Ik kreeg een groot glas met Cola en Rowan een groot glas met Fanta Orange. Rowan had zijn glas bijna leeg en ik voor de helft en opeens kwam diezelfde waiter aan met 2 nieuwe glazen, helemaal gratis! Nadat we enorm vol gegeten zaten kregen we ook nog een kop koffie van hem. We hebben per persoon voor 18,62 dollar onbeperkt zitten eten, 2 grote glazen frisdrank gehad en beiden een kop koffie. Uiteraard heb ik ook nog softijs gehaald. Dat is toch geen geld? In Nederland zou je ruim 60 euro kwijt zijn geweest. Nadat we de server een fooi hadden gegeven kregen we een 10% discount bon voor een volgende keer. Ons zien ze zeker nog een keer volgende week terug! Hierna zijn we weer terug gegaan naar de villa.


In deze wijk staat onze villa

Rond kwart voor 9 waren we weer terug. Sloten de avond af met een biertje en wat tv kijken. Volgens het weerbericht wordt het morgen een warme en mooie dag. En wij gaan naar Disney Magic Kingdom! Dat beloofd een mooie dag te worden. Maar nu eerst slapen want het is alweer half 11 geweest.

7 opmerkingen:

  1. Heerlijk genieten in Florida! Ziet er allemaal top uit! Wij zijn net een maandje terug en ik krijg heimwee als ik de verhalen lees. (Digitalman FF)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om jullie verhalen mee te kunnen lezen. Wij moeten nog 6 weken geduld hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Linda (SpaceAce op FF)4 juni 2014 om 16:38

    Leuk dagje hebben jullie achter de rug :)

    Zo vaak in Orlando geweest, maar Wood Grill kende ik nog niet. Klinkt als een tip voor de volgende keer dus :) Qua buffet restaurants gaan wij regelmatig naar Golden Corral. Ook lekker goeikoop. Maar wat je zegt, ook dat is een échte vreetschuur hahaha...

    Verdere tips qua restaurants: Olive Garden, TGI Fridays, Outback Steakhouse, Applebees, Dennys, Longhorn Steakhouse, Texas Roadhouse, Ichiban Buffet (als je van chinees houdt), The Cheesecake Factory, P.F. Changs, Perkins, IHOP

    Veel plezier morgen in Magic Kingdom! Have a magical day!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hans en Jeannette4 juni 2014 om 18:25

    We hebben samen weer met veel plezier de 2e dag gelezen. En lekker veel foto's erbij, leuk om allemaal te zien. Jullie nemen het er lekker van zo te lezen.
    Have a nice day in Magic Kingdom!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie gaan lekker, het ziet er goed uit!!
    Prachtige villa trouwens!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Keep on blogging! Leest lekker weg en brengt me alvast in de sfeer voor over 3 weken. Veel plezier morgen in MK.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo wat een mooie villa!!
    En wat een heerlijke vacantie dag morgen veel plezier!!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties