maandag 16 juni 2014

Dag 14 - Universal Islands Of Adventure

Dag 14, zondag 15 juni. Vannacht heb ik slecht geslapen. Ik ben een aantal keer wakker geworden en had het aardig warm. Om 7 uur maar mijn telefoon gepakt en een kwartier alles bij zitten lezen. Gelukkig ging om kwart over 7 de wekker en ben meteen lekker gaan douchen. Rowan kwam er achteraan gestrompeld die had nog niet zoveel zin om er al uit te gaan. Daarna lekker ontbeten, het was nog niet zo heel warm en heel licht bewolkt. Na het ontbijt hebben we met het thuisfront van Kevin geskyped. Weer even bij gebabbeld en woensdag zien we iedereen alweer. Na het gesprek alles opgeruimd en de spullen ingepakt voor vandaag. Daarna ingesmeerd met zonnebrand creme en in de auto gestapt. Op naar Universal Islands Of Adventure!

Rond half 11 stapten we uit de auto in de parkeer garage. Het duurde aardig lang bij de kassa van de parkeerplaats en we hebben in de parkeer garage ook nog even in de rij gestaan. Eenmaal binnen heb ik eerst met de wifi op mijn telefoon zitten stoeien om die aan te krijgen zodat we de wachtrij tijden konden checken. Nadat het gelukt was stonden we te kijken welke attractie we eerst wilden doen. Tijdens het overleg sprak een vrouw ons aan. Het was haar laatste dag van haar en haar gezin en ze gingen naar huis. Maar ze had nog Express passen die de gehele dag geldig waren. Dit is een FastPass voor Universal waarmee je de reguliere wachtrij niet hoeft te doen. Normaal kost dit rond de 70 dollar. Maar ze gaf ze gratis weg! Natuurlijk als echte Hollander netjes aangepakt en vriendelijk bedankt. Wel stonden er op beide passen een pasfoto. Maar met je duim erop en netjes alleen de barcode laten zien voor het scannen kom je gewoon overal doorheen! Hier konden we mooi gebruik van maken want ondanks dat het vrij rustig was scheelt dit toch wel per attractie 20 - 50 minuten wachttijd!


Eerst maar de water attracties gedaan want inmiddels scheen de zon volop en was het al erg warm! En wie weet wat er na het middag uur komt...We begonnen meteen met Popeye en Bluto's Bilge-Rat Barges. Je stapt in een rond bootje, stopt je tas onder een zeil en maakt je vast aan een riem. Wat een wilde baan zeg! Bij het eerste heuveltje had Rowan al een volle laag water! Aan het eind was iedereen in het bootje door maar dan ook echt helemaal doorweekt! Wat een toffe attractie! Soppend zijn we uit de attractie gestapt en meteen doorgelopen naar Dudley Do-Right's Ripsaw Falls. Hier zit je in een soort van boomstam bootje en gaat ook weer door een hel baan heen met verschillende heuveltjes en eindigt met een enorme drop! Ook hier werden we weer gigantisch nat! Vanuit deze attractie door gesopt naar Jurassic Parc River Adventure. Je stapt in een grote boot en gaat langs allemaal dino's. Opeens neemt het bootje de verkeerde afslag en we varen een verboden gebied in. Een alarm gaat af en we ontsnappen net aan T-Rex die ons op wil eten. Daarna een gigantische drop naar beneden. Een grote water splash maar hier worden we niet zo nat in.

Nou de water attracties hebben we gedaan hoor! Door en door weekt zijn we verder gegaan. Gelukkig is het lekker warm en drogen we redelijk snel op. Onze schoenen waren pas aan het eind van de middag droog. Op naar The Wizarding World Of Harry Potter deze MOET je gedaan hebben als je in Orlando bent volgens collega's. Wat een toffe attractie zeg! Je zit echt in het kasteel van Harry Potter met gigantisch mooie animaties! Deze was zeker de moeite waard! Daarna direct de overige achtbanen gedaan die in het Harry Potter gebied staan. Vervolgens naar een Stuntshow geweest. Wat was dit slecht zeg... alleen de effecten waren mooi. Maar het geluid, licht en acteurs waren bizar slecht. Er klonk ook maar steeds een mager applausse. Daarna de overige attracties gedaan waaronder The Incredible Hulk Coaster. Ook een enorm toffe achtbaan! Toen een Frappucino genomen en naar The Amazing Adventures of Spider-Man gegaan. Ook weer een leuke attractie.
Inmiddels was het kwart over 4 en hebben we het hele park lekker op ons gemakje kunnen doen met de Express pas! Overal waren we direct aan de beurt of was het maar 1 rondje wachten. Toen nog naar Universal Studios gelopen. Hier hebben we een plekje gezocht voor de parade. We zaten op een bankje en de parade kwam recht op ons aflopen! We hebben lekker in het zonnetje zitten wachten, een eekhoorn gespot (die niet stil wilde zitten voor een foto) en vervolgens naar de parade gekeken. Hij was niet zo groot maar wel leuk. Daarna richting de uitgang gelopen. We kwamen langs het hoofdpodium. Hier waren ze van de week al druk bezig en inmiddels is al het licht en geluid ingehangen! Ook stonden er 4 camera's en 2 cranes. Er worden dus ook opnamens gemaakt. Morgen is namelijk de press opening van het nieuwe Harry Potter gedeelte. Ook onder de grote poort werd al een rode loper uitgerold.

We hebben een prachtige dag gehad met een ruime 35 graden. Toen we richting de auto liepen vielen de eerste spetjes pas en toen we in de garage liepen begon het pas hard te regenen en te onweren. Wat hebben we een mazzel gehad vandaag zeg! Op weg naar de villa zijn we gaan eten bij TGI Fridays. Wat een goed restaurant is dit zeg, hier hebben wij heerlijk gegeten! Een heerlijke steak met Jack Daniel saus (zonder alcohol). Die saus wil ik thuis ook! Een heerlijk en leuk restaurant die gemiddeld goedkoper is dan de vorige. Een echte aanrader ook! Daarna nog een paar boodschappen gehaald in de Walmart en getankt met aan de ene kant een onweersbui en aan de andere kant een zonsondergang.Nu zitten we lekker in de villa aan het bier en heb ik deze blog geschreven. Voor nu zijn de weersvoorspellingen voor morgen gunstig. Tot 12 uur droog en na 12 uur kans op regen en onweer. Wij gaan varen vanaf half 9 dus dat zou goed moeten komen... We hopen erop! We moeten vroeg op dus gaan zo lekker slapen.

7 opmerkingen:

 1. Leuk verslag!! Wij gaan van de zomer voor de eerste keer naar Universal dus ik ben benieuwd......zullen wel flinke lange wachttijden worden helaas :(.
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mannen, leuke verslagen! Dit is ook mijn favorite park! Leuk om te lezen hoe jullie hem ervaren hebben. Veel plezier nog even. Grt Mattijs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yes morgen varen ben benieuwd!!
  Veel plezier hoop dat het droog blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben jullie al een leuke dagen achter de rug, erg leuk om mee te lezen. Wat een bofkonten dat jullie die express tickets kregen zeg, zo hebben jullie mooi veel attracties kunnen doen. Veel plezier vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zal wel saai zijn ... Als jullie weer thuis zijn ... En helemaal geen attracties meer kunnen doen. Alleen het water in de schoenen is wel te regelen hoor. Geniet nog van de laatste mooie momenten.
  Tot gauw XXX

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties