donderdag 12 juni 2014

Dag 10 - Rustdag

Dag 10, woensdag 11 juni. Vandaag houden we een rustdag. Ondanks dat we konden uitslapen was ik toch alweer om kwart over 7 wakker. Maar wat in de villa gerommeld en het verslag van Animal Kingdom gemaakt. Vervolgens de Groupon gepakt van de boothuur en daarheen gebeld. Is toch wel heel wat anders aan een telefoon Engels praten, maar het is gelukt! Vrijdagmiddag gaan we varen! Rond 9 uur eitjes gebakken en het ontbijt klaar gemaakt. Nadat ik Rowan uit bed had gegooid zijn we lekker gaan ontbijten met daarna een verfrissende duik in ons zwembad. Tijdens het eten hebben we even de komende dagen doorgesproken hoe dat zal zijn. Maar dat is inmiddels alweer veranderd.

Na de morning swim hebben we ons aangekleed en hebben we de spullen bij elkaar gepakt. Het was alweer aardig warm geworden en het zonnetje scheen lekker dus zijn we nog een keer naar Typhoon Lagoon gegaan. Daar zijn we rond 12 uur aangekomen. Meteen wat glijbanen gepakt. Rond een uur of 3 stond ik Rowan op te wachten onderaan een glijbaan, gooiden ze de baan even dicht omdat iemand zijn ring was verloren. Na een aantal duikpogingen van een Disney medewerker die er met al zijn kleren inclusief naambadge in ging werd de zoekactie opgeheven. De ring was niet te vinden. De baan ging weer open en toen kwam Rowan het water in plonsen. Opeens wees er iemand omhoog. Vanuit het niets hing er boven de boot die op een hoge rots hangt een enorm zwarte lucht en het begon meteen heel licht te spetteren. Natuurlijk zaten we precies aan de andere kant van het park dus besloten we om snel te gaan lopen richting onze handdoeken om die droog te leggen. We liepen snel en overal zagen we Life Guards mensen uit het water halen. Opeens begon iedereen te rennen en voor we het wisten liepen we in een enorme hoosbui! Dus wij ook maar snel gaan rennen en uiteindelijk waren we bij de handdoeken. Snel gepakt en onder een afdak gaan staan. Rondom ons heen flitste het en klonken er zware donders. Best bizar dit, want je zag en hoorde het totaal niet aankomen! Tijdens de storm was het park tijdelijk gesloten en mocht je het water niet in. Na een poos werd er omgeroepen dat het weer veilig was en zijn we weer gaan zwemmen. We hebben alle glijbanen nog een aantal keer kunnen doen aangezien 3 kwart van de bezoekers naar huis was gegaan. Het weer was weer redelijk geworden alleen een paar graden koeler (rond de 26 graden) en dan merk je pas hoe warm het zwembad water wel niet is! Het leek wel of je thuis in een warm bad stapte!

 Deze foto's zijn bij ons vorige bezoek gemaakt

Onder dit afdakje hebben we staan schuilen, wel goed dat er overal een Disney medewerker bij kwam staan!

Rond half 6 stonden we bij de auto en zijn we naar de Walmart gereden om boodschappen te doen. We besloten om een keer in de villa te koken. Het werden hamburgertjes, kip filet, patat uit de oven en sla. Tijdens het boodschappen doen hoorden we weer de regen heel hard op het dak kletteren. Een 2de storm was begonnen. Thuis hebben we toen alles klaar gemaakt en was het buiten ook alweer droog. Pfff wat is electrisch koken toch niet handig! Laatste keer dat we zelf wat koken. De komende dagen gaan we weer lekker uit eten! :) We hebben lekker aan het zwembad zitten eten, als je naar de lucht keek was het net of het totaal niet had geregend.

Het noodweer bij de Walmart

Helaas zijn we er toen achter gekomen dat Rowan zijn schouders aardig verbrand waren ondanks het goed en meerdere keren insmeren (erg jammer want het was zo lang goed gegaan!). Daarom hebben we besloten om morgen niet naar Blizzard Beach (Disney zwembad) te gaan maar dit zaterdag te doen. Zaterdag zouden we gaan shoppen in o.a. de Florida Mall. Dit gaan we morgen dus doen! Rond 11 uur zijn we lekker gaan slapen.

8 opmerkingen:

  1. Ik heb net even alles bijgelezen....was ik bijna je blog misgelopen!! Wat hebben jullie het heerlijk en al super veel gedaan zeg. Je blog leest lekker weg dus ga zo door :).
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hans en Jeannette12 juni 2014 om 17:22

    Hey jongens, hier moesje, wat hebben jullie het toch leuk samen. Rowan slim om je huid rust te geven, je kan er goed ziek en last van hebben van verbrand zijn. Wat eng dat slechte weer, maar heb je dat ook eens meegemaakt. Hopen dat het niet te vaak is nou groetjes en ben alweer benieuwd naar het volgende verhaal XXX

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey! Jazeker! En de rust is wel fijn ja :) zo eng wad het nog niet hoor. Valt over het algemeen wel mee dat weer! Groetjes! Xx

      Verwijderen
  3. Ja vorig jaar ook regelmatig een regenbui gehad en zoals alles in amerika zijn die ook groooot!!!
    Maar wel lekker dat het daarna wat minder druk was in het park toch..
    Morgen lekker shoppen have fun

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat las ik! Dat was heerlijk! Konden alles doen! Bedankt!

      Verwijderen
  4. Lijkt bijna onze Typhoon Lagoon Dag wel... Ook ineens regen en onweer, zwembaden tijdje dicht en daarna zonder drukte lekker verder kunnen zwemmen :) Ai, Rowans schouders verbrand... kan helaas uit ervaring zeggen dat dit zo niet prettig is... Beterschap!

    Ennuh, elke avond uit eten? Beters! Herinner je mijn rijtje lekkere restaurants nog? Helaas niet zó goedkoop als bv een Golden Correl, maar altijd nog goedkoper dan hier in Nederland hahaha (als je van steaks houd, dan MOET je echt naar Outback Steakhouse of Texas Roadhouse! Of een gerecht bij TGI Fridays met de Jack Daniels saus... *kwijl*). Mocht je overigens ook een voorgerecht willen: bestel deze apart van het hoofdgerecht. Ofwel: bestel voorgerecht, eet die op en bestel dan pas een hoofdgerecht... Anders krijg je het hoofdgerecht al geserveerd op het moment dat je nét je laatste hap van je voorgerecht eet :) (al eten wij eigenlijk NOOIT een voorgerecht. Een hoofdgerecht is meer dan voldoende hahaha... - en goedkoper natuurlijk ;-) )

    Weet overigens niet of er nog een outlet op de planning staat? Maar bv een Florida Mall is een gewoon winkelcentrum, dus dure kleding enzo. Bij de Outlet scoor je natuurlijk goeikopere kleding.

    Anyway, nog heel veel plezier de laatste dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tips! Een wat luxe restaurant staat voor morgenavond op de planning! Ik zal eens op Internet gaan zoeken wat voor gerechten ze hebben. Steaks zijn altijd goed! Echte vlees eters :)

      Bedankt! Komt helemaal goed! :)

      Verwijderen

Reacties