maandag 9 juni 2014

Dag 7 - Walt Disney Epcot

Dag 7, zondag 8 juni. Vanmorgen vroeg opgestaan en direct een lekkere douche genomen. Daarna aan het ontbijt gezeten. Tegen half 9 hebben we met mijn ouders en oma een Skype sessie gehouden. Even gezellig bij zitten kletsen en hun een rondleiding gegeven door de villa. Was heel gezellig! Daarna hebben we met Rowan zijn ouders een Skype sessie gehouden. Ook hun hebben een rondleiding door de villa gehad en hebben we gezellig bij zitten praten!

Na de Skype sessies en rondleidingen zijn we ons klaar gaan maken om weg te gaan. Nog even ingesmeerd met zonnebrand crème en toen de auto ingestapt. We waren lekker op tijd het park binnen. We zijn direct begonnen met Spaceship Earth. Een reis over de wereld van vroeger naar nu. Zag er wederom weer erg mooi uit. Daarna zijn we naar Captain EO gegaan. Een 3d film met Micheal Jackson . Vonden we allebei niet zo heel bijzonder. Daarna meteen door gelopen naar Journey Into Imaginatior With Figment. Je stapt in een treintje waar je weer veel te zien krijg. En zelfs te ruiken, een stinkdier liet een scheet... man wat een lucht! Een leuke attractie met een irritant liedje wat de halve dag in je kop blijft hangen. Daarna zijn we naar The Circle of Life gegaan. Een mooie film over de natuur met de cast van de Lion King. Het gaat over hoe de wereld vervuild word en hoe we het nu aan het verbeteren zijn. Erg mooie film, het geluid was ook enorm helder en goed!


Toen was het lunchtijd! Op naar de Starbucks die in het park zit. Ik nam weer een Frappuchino en Rowan een Sprite. Een broodje erbij en lekker onder de airco staan eten. Daarna was het tijd voor Soarin. Wat een vette attractie is dat zeg! Je vliegt over California heen en dat gevoel krijg je ook echt door de simulatie. De geuren maken het helemaal af. Wauw wat gaaf! Toen was het tijd om Test Track te gaan doen. We hebben de Singel Riders Line gepakt omdat er een wachtrij stond van meer dan een uur. Eerst moet je je eigen auto samenstellen en vervolgens ga je die testen. Je stapt in een auto en gaat eerst wat testen doen. Hoe reageert het op slippen, op noodweer, op nood situaties. Daarna is het tijd om de power te testen van de auto. Je schiet naar buiten en maakt buiten een snelle rit met allemaal bochten erin. Erg gaaf gedaan! Er zat een vrouw achterin die gilde zo gek... het leek wel een vogel. Vervolgens meteen Living With The Land gedaan. Een boat ride door een kas heen waar je allemaal planten ziet groeien met uitleg erbij. Toen dat klaar was zijn we naar Turtle Talk With Crush gegaan. Je kijkt naar een Aquarium en je kan praten met Cruchs. Er worden veel grappen gemaakt en kinderen mogen vragen stellen. Erg leuk gedaan deze live animatie! En wat werkt dit mooi zeg! Hierna wilden we naar The Seas with Nemo & Friends gaan. Hadden hier een FastPass+ voor maar het was nog niet tijd. Om de tijd vol te maken wilden we nog een keer Test Track doen. Toen we in de Singel Rider Line aansloten werd er omgeroepen dat de attractie tijdelijk stil werd gelegd in verband met het naderende noodweer. Dat was wel te verwachten want het werd echt zwart boven het park. Toen maar snel terug gelopen naar The Seas with Nemo & Friends. Hier zijn we ingegaan en konden direct aan de ride beginnen. Ook weer een hele mooi attractie met allemaal projecties. En aan het eind rijd je langs aquariums waar echte vissen in zwemmen maar ook Nemo en Chrush en nog wat vissen in zijn geprojecteerd. Erg tof gedaan!




Toen we naar buiten wilden was het slechte weer begonnen. Het regende en her en der een onweers klap. Onder het afdakje hebben we het laatste deel van het programma besproken. Tussendoor sloeg nog even de bliksem dicht bij ons in. Wat een klap gaf dat zeg! Toen begon het meteen enorm hard te regenen. Na 10 minuten was er geen onweer meer en was het alweer langzaam aan het regenen. We liepen snel richting Test Track. Hier stonden we vooraan de Singel Rider Line te wachten. Nog wel buiten want ze waren nog dicht. Eerst ging de Fast Pass+ open, toen de Stanby Line en toen pas onze line. Wij snel doorgelopen en konden als eerst erin! Dus zaten nog naast elkaar ook! En dat terwijl er al een mega wachtrij stond voor de Standby Line.



Vervolgens hebben we de boot genomen en zijn we over de plas naar Amerika gevaren. Om deze plas heen zitten allemaal landen. In Amerika hebben we gegeten bij Liberty Inn. Een prima restaurant! Vervolgens zijn we rond het meer gaan lopen en hebben we een Franse Film bekeken en hebben we een boat ride door Mexico gedaan. Toen we hieruit kwamen begon het weer te spetteren. Jammer want na de vorige bui was alles juist weer open getrokken en de zon gaan schijnen. Snel hebben we een poncho aan gedaan en zijn we naar de FastPass+ ingang gegaan van IllumiNations Reflections of Earth. De vuurwerkshow van dit park. We hadden een mooie plek vooraan. Inmiddels was het droog geworden. We zagen in de verte een mooie pré-show met bliksem. Ook hadden we live entertainment van 2 eenden en een konijn voor ons op het kleine veldje. Daarna hebben we ook genoten van de show. Erg gaaf ook weer!





In de villa hebben we weer een biertje gedronken. Echt noodweer is het niet meer geweest. Een paar spatjes regen op de terug weg. Volgens de weerman wordt het morgen weer een mooie dag en eind van de middag weer kans op onweersbuien. We gaan het zien. Morgen zitten we in Universal Studios!

2 opmerkingen:

  1. Hans en Jeannette9 juni 2014 om 20:51

    Erg leuk om jullie via Skype te zien en te spreken, en een rondleiding door de villa te krijgen. We hadden het er met oma over dat we vroeger in Frankrijk een telefooncel moesten zoeken om met een franse telefoonkaart te bellen met het thuisfront. Tijden veranderen snel......
    Daarna hebben jullie weer een drukke dag gehad zeg. En het eerste noodweer, gelukkig viel het nog mee. Bye bye !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke blog! Ideaal om onze vakantie binnen twee maanden verder voor te bereiden. We kijken uit naar meer! Have fun & enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties