zondag 15 juni 2014

Dag 13 - Een natte dag in Blizzard Beach

Dag 13, zaterdag 14 juni. Vanmorgen hadden we weer hetzelfde riedeltje. Ik was redelijk vroeg wakker en heb de blog van vrijdag de 13de geschreven. Daarna gedoucht en hebben we samen lekker aan het zwembad zitten ontbijten. Daarna hebben we onverwachts met het thuisfront van Rowan zitten Skypen. Was weer erg gezellig om bij te kletsen! Na het gesprek alles opgeruimd en de spullen bij elkaar gezocht. Rond 10 uur/half 11 reden we richting Disney World. We gaan vandaag naar Blizzard Beach een Disney zwembad in de sneeuw. Ze hebben Oostenrijk na zitten maken wat ze aardig gelukt is! Door de speakers klinkt vrolijke jodel muziek, kerst muziek met een zomers tintje, en wat zomerse muziek. Er is zelfs een gondel die naar boven gaat!

Eenmaal aangekomen bij Blizzard Beach maar meteen een kluisje gehuurd waar we onze tas in konden doen en hebben we de beker geheractiveerd zo konden we weer de hele dag onbeperkt drinken! Daarna een rondje gelopen, wat is ook dit zwempark van Disney weer groot zeg! We vonden een plekje en hebben hier onze bad handdoeken neer gelegd. En meteen maar voor de 2de keer ingesmeerd met zonnebrand want de zon scheen lekker en het was alweer 30 graden! Daarna zijn we naar een glijbaan gegaan waar je op een band van af kan. Eerst de gesloten glijbaan gedaan (in het donker) en daarna op een 2 persoons band een open glijbaan gedaan. Was weer erg leuk dus op naar de volgende glijbaan!Bij de volgende glijbaan ga je ook op een band naar beneden, echter gaat deze heel stijl naar beneden en zit er een heuveltje in. We moesten wel bijna een kwartier wachten totdat we een band hadden en daarna stond je nog 4 minuten in de rij om van de glijbaan af te kunnen. Je staat vrij hoog dus je had een mooi uitzicht over het park. Helaas zagen we toen ook meteen een hele zwarte lucht naderen... we waren snel beneden. Wat een toffe glijbaan is dit zeg en hij gaat echt heel hard! Nadat we de banden weer hadden ingeleverd op een automatische rolband zijn we direct richting de handdoeken gelopen. In Nederland zie je een donkere lucht aankomen en dan duurt het nog wel even voordat het er is en daadwerkelijk gaat regenen. Hier hangt de lucht binnen notime boven je! We hebben onze spullen gepakt en zijn direct gaan lopen. We kwamen uit bij een terras van een restaurant. Hier zijn we gaan zitten want dit terras was overdekt. Het begon direct met mot regenen en na 20 seconden hoosde het enorm en onweerde het ook weer flink. Dit ging een poos door en pas na een half uur was het eindelijk weer droog. We hebben onze portemonnee gehaald en zijn toen gaan lunchen. Toen we alles op hadden werd er omgeroepen dat het park weer open was en je weer mocht gaan zwemmen. Mooi op tijd dus! We liepen weer richting kluis om de portemonnee weg te brengen en ik zag een zwarte lucht hangen waar de vorige ook aan kwam. Ik zei nog tegen Rowan: ach die gaat vast weer terug naar waar die vandaan kwam. Helaas bleek dit niet zo te zijn en was dit een 2de bui die op ons af kwam. We hebben snel 2 hele leuke glijbanen gedaan en lagen daarna net te dobberen toen alle life guards begonnen te wenken en te roepen dat iedereen weer het water uit moest. Er klonken 2 harde donderklappen en daarna begon het weer te hozen. We zaten weer op hetzelfde terras te schuilen. Er klonk hierna geen onweer meer maar het heeft wel ruim een half uur staan regenen. Hierna ging alles weer open en konden we weer zwemmen. Bijkomend voordeel: ruim drie kwart van de bezoekers was naar huis gegaan! Dus: geen wachttijden! En later kwam het zonnetje ook nog af en toe door.

We hebben alle glijbanen gedaan. Op het hoogste punt zaten 3 glijbanen. De familie ride hebben we als eerste gedaan. Wat een lange en toffe baan was dit zeg! Daarna deden we een slide met 3 heuvels erin. Het begin was leuk, maar daarna gingen de aansluitingen van de glijbaan enrom pijn doen aan je rug door de enorme snelheid! En bij het laatste heuveltje kwamen we zelfs los van de baan! Omdat het zoveel pijn deed hebben we niet de hoogste gedaan. Vervolgens hebben we de leukste glijbanen nog een keer gedaan en sloten we af met de lazy river.

Hierna zijn we uit eten geweest bij Longhorn Steakhouse. Rowan vond dit restaurant nog beter dan die van gisteren. En ik moet zeggen dat hij daar aardig gelijk in had! Wat een heerlijk vlees was het zeg! En ja, we hadden ook sla (foto als bewijs voor Rowan zijn moeder) ;) Voor je het wist was had je weer een nieuw glas fris. Kevin nam ook weer een ijsje toe. De Sundea. Echt een aanrader!
Na het eten hebben we nog even brood gehaald en zijn we richting de villa gegaan. Meteen het verslag geschreven want morgen ochtend gaan we Skypen met het thuisfront van Kevin. Wordt weer gezellig! Daarna gaan we naar Universal Islands of Adventure. Maar nu eerst lekker slapen.

10 opmerkingen:

 1. Liefs, goed gezond bezig...zat al in over die berg hamburgers ... Maar dit gaat goed

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He,he,eindelijk bij de Longhorn gaan eten???Heerlijk daar he?Valt wel op,dat jullie regelmatig regen en onweer hebben!Is dat normaal voor deze tijd van het jaar?Maar het genieten is er niet minder om,gelukkig!En tja,als je 1 keer in Amerika geweest bent,ben je fan!Geniet er nog even van heren,want de tijd vliegt,als je het naar je zin hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaja! Het was zeker heerlijk! Vanaf 1 juni start huricane season. Dus denk dat het daar mee te maken heeft... Het gaat nu zeker snel ja... we genieten nog lekker en ja... fan... moeten maar kijken en plannen gaan maken voor volgend jaar :)

   Verwijderen
 3. Lekker gegeten weer. Als je van Steaks houd dan is de Texas Roadhouse ook een aanrader..

  http://www.texasroadhouse.com/menu/interactive-menu

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die komt voor een andere keer op de lijst! :) Bedankt!

   Verwijderen
 4. Hmm keppeltje Had wel.even verwacht dat je van die hoogste Was gegaan ben er zelf meerdere malen af geweest is gwn een kick. Maar ik zie dat jullie je goed vermaken en daar gaat et om :D geniet er samen nog van! ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je van pijn een kick krijgt moet je het zeker doen ;) Maar ik vond het niet fijn! Dus vandaar dat we die niet gedaan hebben :) Zo is het! Bedankt komt helemaal goed!

   Verwijderen
 5. Oeh, Longhorn is inderdaad ook erg lekker!!! Maar wat Njit zegt, wellicht dat Texas Roadhouse dan ook erg in de smaak valt. Daar mag je de schillen van de pinda's op de grond gooien en doet het personeel een leuk dansje als er iemand jarig is :)

  Verder ziet de dag er heerlijk uit... Maar wat is dat toch met het weer? Wel relaxt dat het daarna lekker rustig was voor de glijbanen. Want dat zijn er een boel en als je daar lang op moet wachten...

  Veel plezier in Islands of Adventure. Doe Harry P de groeten van me... waanzinnige attractie! :) Ennuh, neem een paraplu mee in Ripsaw Falls en Popeye's ;-) Al ben ik bang dat dit én niet helpt én niet mee mag in het bootje hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het zeker! En die komt voor een volgende keer op de lijst te staan :) Haha klinkt leuk!

   Denk dat het door het huricane season komt. En dat is dan weer een voordeel ja!

   Je krijgt de groeten terug ;) Was inderdaad erg tof! Mocht helaas niet mee... hebben aardig lopen soppen hahaha!

   Verwijderen

Reacties