vrijdag 6 juni 2014

Dag 4 - Walt Disney Typhoon Lagoon

Dag 4, donderdag 5 juni. Vanmorgen was ik om kwart over 7 alweer wakker. Eerst even wat in de villa gerommeld en daarna heb ik de blog geschreven van Magic Kingdom. Toen ik klaar was kwam Rowan ook al uit bed en hebben we lekker op het pool deck zitten ontbijten. Het gebakken eitje was weer van de partij! Het werd al steeds warmer, volgens de weerman wordt het ook vandaag een mooie en vooral warme dag. Toch nog even de zin om te gaan zwemmen opzij gezet en eerst goed ingesmeerd. Daarna meteen in de auto gestapt en zijn we richting Typhoon Lagoon gereden. Eenmaal aangekomen konden we zo naar binnen lopen en hebben we besloten om een klein kluisje te huren zodat we niet steeds met alles moeten zeulen. Vervolgens een rondje op het park gelopen en 2 stoelen uitgezocht waar we onze handdoeken konden leggen. Die hadden we al vrij snel gevonden, plekken genoeg!





Vervolgens zijn we meteen Typhoon Lagoon gaan doen. Volgens het veiligheids instructie bordje mogen we erin want we zijn niet aan de diaree en maken regelmatig gebruik van een toilet bezoek! Altijd fijn natuurlijk om dat te weten voordat je ergens instapt. We liepen een stuk het bad in wat een heerlijk water temperatuur had. Voor ons zagen we een grote wand waar water af liep. Daarachter stond een grote rots met een boot erop. Er klonk een fluitje en vervolgens een paar keer een zware scheepshoorn. Uit de schoorsteen van de boot werd water gespoten en dat ging steeds hoger. Toen dat voorbij was klonk er nog een aantal keer een zware scheepshoorn. Daarna bleef het even rustig en hoor je opeens WOESH. Er kwam een enorm golf op je af die je een paar meter mee terug sleurde. Echt heel gaaf dat ze dit na kunnen maken in een zwembad! Nadat we dit een aantal keer hebben gedaan hebben we een zonnebril gekocht voor Rowan. Die zat niet in de tas en hij had wat last van zijn ogen. Daarna ook maar meteen een refill beker gekocht voor 10 dollar. Een enorm grote beker die je de hele dag gratis mag laten her vullen. Na 2 keer tappen had je het geld er al uit. Met dit warme weer hebben we aardig wat weg gedronken!







Hierna hebben we Castaway Creek gedaan. Lekker op een band rond het park gedobberd met af en toe wat verkoeling. Na de lunch Keelhaul Falls, Mayday Falls, Gangplank Falls en een Storm Slide gedaan. Bij die laatste hebben we er maar 1 gedaan want de randjes van de glijbaan deden erg veel pijn tijdens het harde glijden. Was geen fijn gevoel dus hebben we de andere 2 maar over geslagen. Daarna zijn we naar Crush 'N' Gusher gegaan. 3 hoge glijbanen waar je op een 2 persoons band naar beneden gaat maar ook weer omhoog! Wat een snelheid heb je hierin zeg! En erg gaaf dat je ook weer omhoog gaat! Hier hebben we alle 3 de banen van gedaan. Vervolgens terug gegaan naar onze plek en toen zagen we alweer dat het kwart over 6 was. We hebben onze spullen gepakt en zijn een hamburger menu gaan eten in het restaurant. Tegen 7 uur liepen we het park uit waar een uitzwaai comité klaar stond om ons uit te zwaaien en gedag te zeggen.




Eerst door gereden naar de Walmart om boord en nog wat andere dingen te halen. Wederom begon de mevrouw achter de kassa tegen ons te praten. Hi sweetheart! Where your guys from? From Holland. Oh wauw from Holland! Iedereen vind het heel bijzonder dat we uit Nederland komen. Terwijl er toch genoeg mensen uit ons land hier op vakantie gaan volgens mij. Maar wel erg leuk en zo maak je overal wel een praatje.

Tegen half 9 waren we weer terug in de villa. En het was nog steeds 30 graden! Ik heb even snel een foto gemaakt van de zonsondergang en zijn daarna weer ons eigen zwembad in gedoken. In het zwembad hebben we een toetje gegeten en een biertje gedronken. Smaakte goed! Daarna nog even wat gezwommen en een douche gepakt. Niks geen vest aan s'avonds zoals in Frankrijk. Gewoon tot half 11 lekker zwemmen! Vervolgens nog even tv gekeken. Vanaf vandaag blijft het mooi weer maar neemt de kans op een zware onweersbui toe. Ohjee! Half 12 zijn we gaan slapen terwijl de buitentemperatuur nog steeds 26 graden was!  Morgen gaan we naar Walt Disney Hollywood Studio's. Belooft weer een leuke dag te worden.

Zonsondergang bij de vijver achter onze villa.

7 opmerkingen:

  1. Heerlijk. Mochten jullie de komende week nog een keer gaan zwemmen. Neem dan die beker weer mee 6 dollar mag je hem weer de hele dag voltanken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zag het staan ja! Kan dit ook in de Disney pret parken met deze beker?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw.... Wat leuk allemaal!
    Groet richard

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een schitterend park is dat,Typhoon Lagoon!!Alleen daar al voor,zou ik terug naar Florida willen.Hebben jullie nog met die haaitjes gezwommen??Het genieten spat van jullie verhalen af!Heerlijk hoor.Veel plezier weer morgen!En vergeet niet om een keer bij een Longhorn restaurant te gaan eten.Wel iets duurder dan het gemiddelde vreetschuurtje daar,maar als je van vlees houdt,ben je daar absoluut aan het goede adres.En kwalitatief errrrug goed!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke dag weer... Ik geniet ook vooral om hoe jullie de eerste keer Orlando beleven! Doet me erg denken aan onze eerste keer :) Je omschrijft het ook erg leuk!

    En die golf, ja... wauw he?! Ik vond het vooral leuk als je die Woesh hoorde en dan iedereen gillen hahaha, keer op keer weer.

    Veel plezier morgen in Hollywood Studios!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een top dag weer ja de tijd vliegt in florida wij waren vorig jaar in aquatica en voor we het wisten was het sluitingstijd!!
    En je voelt jezelf weer ff kind in z'n park

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties