donderdag 5 juni 2014

Dag 3 - Walt Disney Magic Kingdom

Woensdag 4 juni, vandaag ging de wekker al om 7 uur. Na een douche en een lekker ontbijt aan het zwembad zijn we rond 9 uur weg gereden richting Disney. We waren gelukkig nog in de wijk toen Rowan vroeg of de toegangs pasjes wel aanwezig waren. Oeps! Die waren we vergeten! Dus rechtsomkeert gemaakt om de pasjes op te halen en meteen maar de zonnebrand. Uiteindelijk waren we tegen 10 uur aangekomen op de grote parkeerplaats van Disney Magic Kingdom. Uitgestapt, foto van ons kenteken gemaakt en een foto van onze parkeerzone; Simba 24. Dan kan dat in ieder geval niet fout gaan. Met een tram werden we naar een volgend punt gebracht. Hier kon je kiezen hoe je naar Disney wordt gebracht per ferryboot of via de monorail. We besloten voor de ferryboot te gaan. Tijdens het varen hebben we ons al voor de 2de keer goed ingesmeerd met zonnebrand want het was al enorm warm en de zon deed goed zijn best!





Door de tassencontrole heen en door de kaartcontrole en uiteindelijk waren we binnen. We liepen direct richting Big Thunder Mountain Railroad want hier hadden we een FastPass+ voor geboekt. Na een leuke rit zijn we naar een winkel gelopen waar ze FastPass+ Magic Bands verkopen. Hier hebben we beide een band gekocht. Nu was het steeds tas pakken, portemonnee eruit halen, pas laten scannen, later nog een keer laten scannen en dan moest je weer alles opbergen. De Magic Band heb je om als een horloge, houd je voor de scan en je kan zo doorlopen! Ook bij de ingang van een Disneypark kan je met deze Magic band toegang krijgen. Erg makkelijk dus!


Vervolgens een fles water gekocht want het was inmiddels al 35 graden. Warm maar gelukkig heel anders warm dan in Nederland want het was nog best uit te houden! Hierna hebben we met de stoomtrein een rondje park gedaan waar we vervolgens aan konden sluiten in de FastPass+ rij van Buzz Lightyears Space Ranger Spin. Lekker knallen op allemaal doelen en kijken wie er aan het eind van de rit de meeste punten heeft gehaald. Kevin had gewonnen waarop Rowan probeerde te melden dat die van hem aan het begin het niet zo goed deed. Jaajaaa.... Toen was het tijd voor lunch en hebben we ergens een hamburger zitten eten.


Daarna was het tijd om in de wachtrij aan te sluiten van de in eind mei nieuw geopende attractie Seven Dwarfs Mine Train. De wachtrij was 90 minuten en voor onze hele vakantie was er geen FastPass+ te krijgen voor deze attractie. Dus maar aangesloten in de rij. We kregen een rood pasje mee die we aan het eind moest afgeven zodat ze konden controleren wat de wachtrij tijd is. Gelukkig staan er in de wachtrij genoeg ventilatoren die je heerlijk verkoeling geven. Wanneer je onder een eerste overkapping loopt krijg je allemaal doe dingen te doen. Zo heb je niet door dat het wachten lang duurt, erg leuk gemaakt de wachtrij en ook deze ziet er weer zeer mooi uit. Aan echt alles is gedacht zelfs mos op rotsen die er toch nog maar een paar weken staan. Uiteindelijk waren we aan de beurt, een leuke achtbaan met mee bewegende mine karretjes en hele mooie stukken erin verwerkt waar je dingen kan zien, uiteraard de Seven Dwarfs. Die waren echt heel goed gemaakt! Alles bewoog heel natuurlijk! Vervolgens langs een waterval het station weer in en was de rit klaar. We moesten lang wachten maar het was toch wel de moeite waard!





Deze laatste foto komt van Google om te laten zien hoe de Mine Train eruit ziet

Hierna hebben we nog andere attracties gedaan waaronder de ouderwetse stoomboot, gedineerd met live zang en entertainment van een draak en zijn we rond kwart voor 8 in de Splash Mountain geweest met de FastPass+. Hierna waren we klaar met de attracties en hebben we zitten wachten op de Electrical Parade die om 9 uur begon. Vroeger toen ik een jaar of 8 was ben ik in Disney Parijs geweest en hebben we een deel van deze parade gezien, nu in 2014 zie ik hem nog eens maar dan in Amerika en hetzelfde deuntje wordt nog steeds gebruikt! Bizar hoelang dat mee gaat. Ook enkele wagens die op de camera stonden van vroeger kwamen nu ook weer voorbij. Na de laatste wagen zijn we naar Main Street gelopen, we stonden op een mooi plekje en direct werd Disney's Celebrate the Magic ingestart. Wat Disney muziek met beelden geprojecteerd op het kasteel. Toen deze afgelopen was klonk er direct een voice over dat over 5 minuten Disney's Wishes Nighttime Spectacular zou beginnen. Lekker blijven staan om ook naar deze show te kijken. Ik ben van mijn werk aardig wat mooie vuurwerk shows gewend. Maar dit? Wauw! Ook werd er wederom bij deze show gebruik gemaakt van projecties op het kasteel maar met enorme shells waar gigantisch mooi vuurwerk uit kwam. Aan het begin van de show kwam een met lichtjes aangeklede Tinker Bell van bovenaf het kasteel zo het publiek in vliegen. De finale van de show was echt prachtig. Veel vuurwerk in de lucht, mooie muziek en projecties en gigantische knallen! Wauw wat een show!







Daarna was het voor ons klaar het park was nog tot 12 uur open maar daar hadden we geen puf meer voor. Net als vele anderen liepen we richting de uitgang. En daar begon het reizen tot aan de parkeerplaats weer. Natuurlijk hadden we een enorm goede tip gehad van Henk en Rianne: Neem altijd op de terug weg de linker monorail! Deze stopt in een hotel en gaat daarna door naar de parkeerplaats wat niet veel mensen weten. De rechter monorail gaat namelijk direct door naar de parkeerplaats. Dus wij zijn naar de linker gegaan waar het ook inderdaad op een bord stond. Al bij de 2 de monorail die binnenkwam konden we instappen terwijl er aan de andere kant een gigantische rij stond waar we denk ik wel een half uur moesten wachten voordat we konden instappen. De rit verliep soepel en snel en voor we het wisten stonden we al bij de tram. Ingestapt en bij de 2 de halte eruit. En we vonden direct onze auto terug. Bedankt Henk en Rianne voor deze super tip! Om half 12 waren we lekker thuis en sloten we af met een biertje. Daarna lekker het bed in gedoken want we waren helemaal op! Morgen gaan we naar een Disney Zwembad.  Bij het ontbijt overleggen we welke van de 2 het wordt.

Bedankt voor alle leuke reacties op de blogs en op Facebook! Dit maakt het erg leuk om een blog te maken! Uiteraard lezen we alle reacties maar zullen we niet alles elke keer gaan beantwoorden het is immers vakantie! Alle tips nemen we natuurlijk mee!

8 opmerkingen:

  1. Leuk verslag weer. Kan me mijn eerste keer Wishes ook goed herinneren. Overweldigend!
    Veel zwemplezier. Het maakt niet uit welke je kiest, beide zijn geweldig!

    Je kan vanuit Magic Kingdom ook de Ferry pakken naar het TTC. Dat is ook een leuk tripje.


    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was een leuke dag zo te lezen. Ik ben heel benieuwd naar de mine train, de fastpass is al gereserveerd. Veel plezier in het zwempark morgen. Ik vind typhoon lagoon het leukst. Zorg dat je er om 10u bent en start dan gelijk met de watercoasters voordat het druk wordt.

    (Mushu FF)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hans en Jeannette5 juni 2014 om 17:03

    Weer een superleuk verslag en mooie foto's! Blijf zo doorgaan! Als wij dit schrijven zullen jullie al wel lekker aan het zwemmen zijn, veel plezier! Tot morgen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk verslag om te lezen elke keer!Ik ga weer helemaal op herhaling met jullie verhalen.Heerlijk!!Heb gewoon heimwee!Veel plezier maar weer!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Rowan en Kevin,
    Wat was dat een leuke dag zeg. En zo veel attracties!
    Wij/ik heb maar een attractie en dat is de gamma....
    Heel veel plezier morgen ... En goed smeren.
    XXX

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aaah! Hoop dat de temperatuur daarvoor beter is. Met deze temperaturen hier wil je dat echt niet! We hopen dat het allemaal lukt en veel succes! Bedankt!

      Verwijderen

Reacties