dinsdag 17 juni 2014

Dag 15 - Varen en Walt Disney World

Dag 15, maandag 16 juni. Vanmorgen ging de wekker om 10 voor 6. Dat is dan niet echt het vakantie gevoel... maar we gaan een boel leuke dingen doen vandaag! Gisteren avond hebben we alles al klaar gezet. Dus het was douchen, de laatste spullen inpakken en tegen half 7 reden we weg richting St Petersburg. Vlak voor vertrek nog even het weer gecheckt en dat zou goed zijn. De zon scheen en de lucht was al blauw! Na een ruime anderhalf uur rijden met een kleine vertraging bij Tampa waren we rond kwart over 8 bij Lottoboat. Papieren ingevuld en daarna naar de boot gelopen. Een mooie boot met een afdakje erboven. Prima tegen het verbranden! Wat een power had deze boot! Vol gas kon de boot iets meer dan 31 knopen dat is ongeveer 65 km/h! Om van de pier naar de grote brug te komen hebben we natuurlijk full pull gevaren! Heerlijk die snelheid! Toen we uit de haven kwamen zijn we eerst naar de pier gevaren. De hebben we op ons gemakje een beetje rond gevaren en opeens zagen we dolfijnen! Er was een groepje aan het spelen, ze draaide rondjes in het water en kwamen vaak boven! Wat gaaf om ze in het wild te zien zeg! En zo enorm dichtbij! 1 zat zelfs net iets onder water op een kleine meter van de boot af. Nadat we hier een poos hebben genoten van de dolfijnen zijn we rustig bij ze vandaag gevaren en daarna vol gas de andere kant op richting een grote brug. Eenmaal aangekomen bij de brug zijn we wat langzamer gaan varen, er kwam een bootje op ons af en de man was naar ons aan het zwaaien. Hij kwam dichterbij en vroeg of wij een snelheidsmeter op de boot hebben, ja die hebben we. Hij ging vol gas varen en als hij dan op topsnelheid was moesten wij naast hem komen varen om te kijken wat zijn snelheid was. Zijn boot kon net zo snel als die van ons. Zag er erg leuk uit, hij had 2 hengels omhoog staan op zijn boot en naast hem stond een hond te genieten van de wind. Als dank mochten wij wel met hem mee varen hij wist een gigantisch mooie plek waar het water super mooi is, de mooiste baai van de wereld. Hij vroeg of we de boot voor een dag hadden. Inmiddels hadden we nog maar anderhalf uur de tijd dus hebben we besloten niet achter hem aan te varen. Jammer van de mooie spot maar we moeten wel op tijd terug zijn. Hij bedankte ons vriendelijk en ging er toen weer vandoor. Wij keerden om en gingen weer terug richting de pier. Hier hebben we nog even rond liggen tobberen en opeens waren de dolfijnen er weer! Wat vliegt de tijd dan zeg... we moesten alweer terug... Rowan heeft de boot netjes aangelegd, want hij als Kapitein Iglo kon dat perfect en had dit al veel vaker gedaan. Een Dolfijn is aan het spelen en draait rondjes Kapitein Iglo en Jack Sparrow
Daarna zijn we richting Walt Disney World gereden met een tussenstop bij Five Guys. Een heerlijke cheeseburger als lunch genomen.Eerst zijn we naar Walt Disney Animal Kingdom geweest. Hier hebben we de achtbaan Expedition Everest - Legend Of The Forbidden Mountain gedaan met een FastPass+ daarna hadden we een FastPass+ voor Festival Of The Lion King. Deze show hebben we om 4 uur gedaan. We hebben lekker zitten wachten buiten in de warme zon en zaten binnen helemaal vooraan! Wederom was het weer een fantastische show om te zien en nu helemaal van zo dichtbij! Wat een show zeg...! Hierna zijn we doorgelopen naar Flights of Wonders een vogelshow. Wederom ook weer erg leuk neer gezet met veel goede humor waar je als Hollander ook erg om moet lachen.
Deze vogels is fan van Octo (uit de serie van Spongebob) en immiteert deze de hele tijd

Vanuit deze show zijn we naar de auto gegaan. Op de parking zagen we alweer enorm donkere wolken aankomen. Af en toe zag je er een flits in maar daar bleef het bij. De hele dag is het droog, warm en mooi weer geweest! In de tram naar de parking lot hebben sommige medewerkers ook erg leuke humor om je tijdens de rit te vermaken. Eenmaal in de auto zijn we naar Cici's pizza's gegaan. We hadden van Henk en Rianne een kortingsbon gekregen. Met 2 personen onbeperkt pizza's eten voor de prijs van 1 persoon. En het was al zo goedkoop! Onderweg kregen we nog ruzie met TomTom want die stuurde ons 2 keer een crew parking lot op... ja ik wil er best wel geld verdienen... maar ik heb vakantie! Uiteindelijk bij Cici's aangekomen en heerlijk genoten van de vele pizza's die ze daar hebben.

Met 2 gevulden buiken zijn we richting Walt Disney Hollywood Studios gegaan. Hier een ijsje gekocht en meteen de rij in gelopen voor Fantasmic! Het was een volle bak, en wat een boel mensen gaan hier in zeg! Niet te geloven. Na een pre-show met wat liedjes en een quiz begon de show om 9 uur. We hebben ook weer van deze show heerlijk genoten! Wat blijft het toch mooi zeg! Na deze show zijn we naar de auto gegaan en zijn we snel naar Walt Disney Magic Kingdom gereden. Van de uitgang van Fantasmic tot je echt binnen staat in Magic Kingdom is 50 minuten reistijd incl. lopen, auto, tram en monorail. Zo gigantisch groot is Disney World hier! Bij binnekomst nog een het laatste deel van de vuurwerkshow gekeken. Na deze show ging 3 kwart van het park weg. Wij bleven want wij wilden nog 1 keer The Seven Dwarfs Mine Train doen en dit maal in het donker! Bij aankomst stond er 90 minuten wachttijd aangegeven. Gelukkig hebben we uiteindelijk 50 minuten moeten wachten voor we in konden stappen. Ook in het donker is het echt een toffe en mooie attractie! En de trein gaat echt heerlijk soepel door de baan heen! Na deze attractie weer naar de auto gegaan en precies om 12 uur s'nachts stapten wij de auto in.Voor de laatste keer terug gereden naar de villa. Eenmaal aangekomen in de wijk lagen er overal plassen. Zou het hier dan wel geregend hebben? We reden rustig door en overal lagen de containers omver op de grond. Ook die van ons. Nadat we geparkeerd hadden onze containers netjes terug gezet en naar binnen gegaan. Hier hebben we alvast een start gemaakt met opruimen en koffers inpakken. Ik ging de achtertuin in om onze schone was binnen te halen. Deze hangen over stoelen heen onder het afdak die vrij groot is. Ik haal de lamellen aan de kant en ben bezig met de deur open maken en zie opeens dat er allemaal water op onze eet tafel ligt die onder het afdak staat. Wauw.... het heeft hier dus echt hard geregend... onze kleding was ook helemaal doorweekt (gelukkig hebben we een droger). Toen keek ik naar het zwembad en zag ik dat er 2 delen van het gaas die over de achtertuin heen zit naar beneden waren gekomen. Lekker... stormschade! En zelfs het zwembad zat tot de rand toe gevuld met water! Er moet dus hier echt gigantisch veel regenwater zijn gevallen! Toen maar het noodnummer gebeld en de voicemail ingesproken. (foto's zijn van deze ochtend) Straks proberen om de Office te bereiken om de stormschade te melden. Nu eerst lekker slapen... morgen de laatste spullen bij elkaar rapen en dan richting airport. We vliegen 5 voor half 8 s' avonds en hebben een overstap op Atlanta. Daarna landen we woensdagmiddag om 10 voor 1 in Amsterdam waar een heus ontvangst commitee klaar zal staan!

Morgen dus de laatste blog over de terug reis... Nu is onze vakantie dan echt afgelopen :( Maar wat een top weken hebben wij hier gehad en wat een leuke afsluiting van de vakantie zeg! In de auto begon Rowan ook al over volgend jaar dus ik denk dat ze voorlopig nog niet van ons af zullen zijn in Florida! Iedereen bedankt voor alle leuke reacties en tips die we hebben ontvangen op onze blogs en op Facebook of het Florida Forum! We hopen dat de blogs leuk waren! Als we weer gaan komt er weer een nieuwe blog!7 opmerkingen:

 1. Wat een mega dag!! Super is dat hè dolfijnen spotten, worden wij ook helemaal blij van. Lekker om dan nog puf te hebben om de parken af te gaan. Alvast een hele goede reis terug en op naar de volgende keer!! Ben benieuwd hoe het afloopt met de stormschade.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier een "stille" meelezer, die nu eens reageert. Wat hebben jullie het heerlijk gehad, en wat een topdag vandaag met de dolfijnen! Leuk dat jullie volgend jaar weer willen, ook besmet met het Florida virus dus ;-) Geniet van de laatste dag, en fijne terugvlucht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo dit was wel een super dag dolfijnen in het wild in een woord geweldig,
  Kan je uren naar kijken.....
  Wat hebben jullie een top vacantie gehad,en heel leuk dat wij van een afstandje mee mochten genieten.
  Was erg leuk om jullie blog steeds te lezen.
  En zo te zien volgend jaar weer:)
  Goede terugreis

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn,dat jullie zo lekker genoten hebben!Ik wens jullie alvast een goede terugreis toe.En dan maar lekker nagenieten van een geslaagde vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige dag, enne dolfijnen top man!!
  Een top vakantie dat is wel duidelijk!

  Kunnen jullie weer lang op teren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk verslag hebben jullie gemaakt en zo te lezen een geweldige tijd. Welkom terug in Nederland en lekker nagenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo jullie hebben even alles uit de laatste dag gehaald zeg. Geweldig dat jullie dolfijnen gespot hebben, zo gaaf. Leuk dat er al weer nieuwe plannen zijn! Alvast een voorspoedige terugreis.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties